PE-Informatie

Op 1 januari 2014 moeten beëdigde tolken en vertalers verlenging aanvragen van hun inschrijving in het Register Beëdigde Tolken en Vertalers. Deze verlenging wordt alleen toegekend door het Bureau BTV indien de tolk/vertaler 80 punten permanente educatie heeft gevolgd in de voorafgaande vijf jaren. Daarna moeten beëdigde tolken en vertalers elk jaar 16 punten permanente educatie volgen.

Elke punt staat gelijk aan één uur cursus, lezing, workshop, etc.. De educatie die geaccrediteerd zal worden door het Bureau BTV is onderverdeeld in acht categorieën. Meer informatie hierover kunt u lezen op http://www.bureaubtv.nl/beleid_pe.cfm.

ONLINE-CURSUSSEN BIJ TRADULÍNGUAS

Tradulínguas biedt online cursussen aan. Ellen Smits (lid van de taalkring) heeft hier een schrijfvaardigheidcursus gevolgd en is hier zeer enthousiast over. Deze cursus duurde 30 uur en de kosten bedroegen zo’n € 175,00. Hoewel deze cursus eenmalig werd aangeboden, hebben ze ook nog andere interessante cursussen in de aanbieding.

Ellen heeft geprobeerd via het BTV PE-punten te krijgen. De punten zijn helaas niet toegekend. Voor meer informatie: http://www.tradulinguas-elearning.com/

LEZINGEN BIJ DE OPLEIDING PORTUGESE TAAL EN CULTUUR UTRECHT

De opleiding Portugese Taal en Cultuur in Utrecht organiseert regelmatig interessante lezingen en symposia. Probleem is dat er geen deelnamecertificaten worden overhandigd, waardoor het (nog) niet mogelijk is om hiervoor PE-punten te krijgen. Hennie Bos en Eti de Vries zijn bezig met het opstellen van een soort standaardverklaring die deelnemers kunnen meenemen naar dergelijke bijeenkomsten en kunnen laten ondertekenen. Voor meer informatie: http://portuguesetaalencultuurutrecht.blogspot.com/

 

PORTUGESE BOEKHANDEL IN BRUSSEL 

Orfeu, livraria portuguesa e galega Rue du Taciturne 43

Willem de Zwijgerstraat Bruxelles/Brussels 1000 Belgique/België

Tel. |Fax: +32.(0)2.735.00.77

orfeu@skynet.be www.orfeu.net