Agenda

Palestra & Petisco [gratis]

3 december 2021- 16.00 - 19.00 uur - Tabakhuis in Nijkerk

De Taalkring Portugees organiseert op vrijdag 3 december een borrel die wordt voorafgegaan door een palestra. Wij hebben Eduardo Alves Vieira (Universitair Docent Portugese Taal en Letterkunde aan de Universiteit van Leiden) uitgenodigd om een lezing te geven over een bijzonder Braziliaans dialect: het pajubá. De locatie is het Tabakhuis in Nijkerk en we starten om 16.00 uur. De lezing geeft recht op 1,5 pe-punt.

Inloop v.a. 15.30 uur
Adres Tabakhuis: Nieuwstraat 9, 3861 AJ Nijkerk.  

Aanmelden

Zaterdag 12 maart 2022 - 18e Taalkringdag - Nijkerk


Het programma van de 18e Taalkringdag ziet er als volgt uit:

Ochtend:
Voor tolken:
inleiding op en workshop over simultaan tolken m.b.v. apparatuur door Alexandra de Vries.
Voor vertalers:
uitleg en workshop over hulpmiddelen voor automatisch vertalen (CAT Tools) en uitleg van en werken met “lokalisatie” (het vinden van een “lokaal” equivalent voor een typisch verschijnsel in de andere taal, zoals b.v. een kopje koffie in Portugal en Brazilië, of de aanpassing van een tekst voor een specifiek publiek), door Daniel Maciel.

Middag
Onder leiding van Celeste Augusto wordt geleerd hoe spreekwoorden en zegswijzen over het weer ons taalgebruik zowel zonnig als neerslachtig, maar in ieder geval altijd gekleurder kunnen maken. Alle aanwezige leden krijgen het laatste uur de gelegenheid elkaars Taalkring-profiel op deze nieuwe website aan te vullen. 

Aanmelden